Hemma...?

Jag insåg precis.. Jag är ju hemma. Själv. För första gången på länge jag är helt ensam hemma. Vad ska jag använda den här värdefulla tiden till? Titta på vilket tv-program jag vill? Äta upp all mat i kylen? Springa omkring naken?
Det är för kallt för nakenhet. Så jag väljer äta upp all mat. Inklusive Anettes Light Cola. Jag dricker inte ens Light cola. Va bra det känns.

Oj, nu ringde S! Han ska stänga av mobilen nu.. Hehe det är alltid lika kul att säga puttinuttiga saker till honom när hans chef sitter brevid. Det blir mycket "Mmm" och "detsamma". Hahaha! Så gulligt! =)

Hemma

Kom precis hem från flygplatsen. Tänk att S ska åka så långt bort ifrån mig.. Bara en vecka men ändån.
Förresten. Chefens bil överlevde hemresan. Hur grym är inte jag?


Dagen idag och igår

Det blev inget tyg igår... Men jag å Nettis fikade på Café Marmelad och hade det jättemysigt! Sen kom vi hem å drack lite vin och var lite unga och galna. Försökte iaf.

Nu måste jag sätta fart! Ska packa och städa idag. Och så är jag och Sebastian tidsoptimister båda två, så vi tror att vi kommer hinna åka skidor, åka till biblioteket, hälsa på Lisa och åka och spela trummor idag. Japp.

Nu ska här sättas fart!

Resa

Nu är det dags för en resa igen. Men den här gången är det inte jag som ska ut på resa, utan S. Han ska till Korea på jobb. Så han kommer behöva strykta skjortor och visitkort med sig. Är lite svag för sånt. En störning jag har.
Hursomhelst. På söndag bär det av, och då ska jag köra hans chefs bil tillbaka från flygplatsen, för chefens tjej har inget körkort. Och så ska jag köra hem henne till sig. Köra en ny, viktig bil till ett ställe jag aldrig varit på innan. Ni får hålla tummarna för mig så jag inte kvaddar den.

Nä nu ska jag iväg och shoppa tyg!

Sjuk

Fan va vek jag är. Fjolligt. Patetiskt.


Hemma

Skönt att vara hemma igen. Jag förstår inte hur pappa orkar riktigt. Han är en riktig krigare. Jag är vek.


Ett regnigt New York

Blev förresten glad att se att min kära kusin läser min blogg =) Tack så mycket!


Äventyr

Just nu sitter jag på mitt hotellrum i Uzwil (schweiz) och försöker kurera mig. Det har gått lite upp och ner under hela resan. Första och andra kvällen i USA så försökte jag verkligen hänga med och struntade lite i att jag inte sovit ordentligt och att jag var sjuk. Det bet mig i röven dag tre. Jag var helt utslagen och kunde inte lämna sängen. Men jag följde ändå med senare på kvällen på middag med några viktiga människor. Dagen efter var inte lika farligt och jag var med på ett viktigt möte som var väldigt intressant. Men sen efter mötet åkte vi ifrån USA och då började det bli lite värre igen. När vi landade i Zürich så blev jag direkt svimfärdig och kallsvettig. Det kan ju vara stressen man utsätter kroppen för när man vänder dygnet två gånger på kort tid och dessutom redan är sjuk. Jag vet inte. Igår var vi på ett företag där chefen där visade mig runt och berättade om deras organisation. Väldigt intressant att se hur det skiljer sig mot Sverige. Väldigt organiserat, längre arbetsdagar och bara 4 veckors semester. Det finns heller inget fack som arbetarna är med i, men jag vet inte om det bara är detta företaget eller hela landet det gäller. Hursomhelst så blev jag sämre i natt. Har varit vaken hela natten och mått illa. Inte för att jag sovit en hel natt sen jag reste hemifrån förra lördagen. Hur som helst.

Det har varit en upplevelse att åka med ändå. Jag har fått se alla gula taxibilar och höga skyskrapor i NewYork, varit på Broadway och sett Time Square (från bilen, men det räknas), sett söta scweiziska vita hus med bruna träbalkar, varit på intressanta möten och sett olika företag och fått nya kontakter. Det har varit väldigt spännande!

Saker jag lärt mig:
I USA finns det väldigt stora bilar.
Jag trodde Bukarest var stort. (2-3 miljoner inv.)
New york är stort. (18 miljoner inv.)
Göteborg är en by. (typ 3 inv.)
Om någon börjar slänga bomber på dig ska du vara i Schweiz, för där har alla hus bunkrar som man kan gömma sig i.


Jaha

Nu bär det av. Eller om tio minuter. Jag är fortfarande skakig och snuvig och allt vad det innebär att vara sjuk. En såndär dag som man tänker att man bara vill stanna hemma och kurera sig. Men det blir nog bra snart!
Är ju ganska spännande det här!


sjuk..

Är sjuk och jag måste bli frisk till imorgon. Suck..
Hittade en rolig sida ifall man är intresserad av att sy. Där kan man nämligen hitta massa olika sybloggar å dylikt. Skoj skoj! Just nu håller jag på att brodera på min julduk. Ja, jag vet att julen är över. Men när jag är klar med den så är det nog jul igen.

Jag måste börja packa inför resan egentligen. Jag reser imorgon. Har jag nog inte nämnt. Ska försöka leta rätt på en dator lite då å då så jag kan hålla er uppdaterade när jag är på resan. Kommer bara vara borta en vecka tror jag.

Nu ska här drickas te!

2010-01-15

Nu händer det grejer i mitt liv igen.. Nervöst. Och roligt.

Senaste julprojekt

Jag ville sy något juligt men hade inte så mycket tid/kunskap, så jag köpte en tomterock på Åhlens och sydde om den lite. Så här såg den ut först (ignorera stöket i bakgrunden på samtliga bilder!):



Före

Och så här blev den:


Efter

Jag sydde in den och gjorde den kortare.

Sen så blev jag klar med min röda julklänning igår! Första gången jag syr foder =) Såhär blev det (inte för att man kan se fodret eller mitt superba skrädderi på bilden, men ändå):




Basta basta

Jag har visst lovat bildbevis?


Dagens bravader

Idag har jag åkt skidor. Först var det fruktansvärt och sen var det bra. Låt oss säga såhär, jag är grym på att ställa mig upp på skidorna från liggande position. Jag har övat.


Skidor

Mina vänner! Jag har köpt och åkt skidor för första gången i mitt liv! Japp så fräck är jag! Har svårt att förstå att jag är en skidägare =) Jag och Gunde Svan. Måste lägga upp bilder....!!!! Måste bara få tummen ur röven. Imorgon ska jag hoppa upp och åka på morgonen. Det är längdskidor alltså, jag åker då rakt inte med en lift iaf.

Nu ska jag köpa blåbärsoppa så jag kan ta med mig i termos imorgon!

Stackars mig...

Tur att det finns treo. Synd att det tar sån tid för den att värka.

Idag måste jag packa ihop alla mina gamla grejer i lådor. Samla ihop allt jag inte använder och lägga i lådor. Förstår nån hur jobbigt det är? Jag har aldrig behövt packa ihop mina grejer tidigare. Jag har alltid bott hemma hos mamma och pappa i mitt lilla flickrum. Alla grejer har fått vara kvar. Eller det var en gång vi var tvugna att packa ihop våra Barbies. Det var fruktansvärt. Men vi har inte slängt dom =) Mamma har lovat att dom finns kvar. Jag tror henne.

Problemet är att de grejer jag packar ner nu är gamla minnessaker. Från när jag var liten till gymnasiet. Allt från dagböcker till bilder. En massa minnen helt enkelt. Ibland är det inte så roligt att minnas. Ibland är det roligt att minnas och tråkigt att veta att det inte finns längre. Jag har svårt att släppa taget om vissa saker. Jag kan inte ens göra mig av med mina Barbies. Men frågan är hur mycket man kan spara? När jag flyttar hemifrån till en liten lägenhet så kommer jag inte ha plats för allt detta. Och allt kommer inte uppskattas att det finns kvar. Men vad kan man slänga? Allt jag tittar på får mig att minnas och jag bara kan inte släppa det. Kan inte släppa taget.

Är det någon som vet vilket språk Cilit Bang reklamen är dubbad från? Det är ju helt klart dubbat men det ser ut att vara ganska nära svenskan? Eller så heter cilit bang samma sak på båda språken. Tricky.

SNÖ!

Jag älskar snö! Det är så vackert och fluffigt! Man kan slänga sig i den, man kan göra bollar utav den, man kan prata med den eller bara titta på den när den glittrar i solen! Det är så synd att jag inte är skapad för den här kylan, men det struntar jag i lite. Det gäller att skynda sig in i värmen igen direkt efter. =) I julas bastade jag och slängde ut mig i snön direkt efter och sen tillbaka in i bastun. Asmysigt! Jag har bildbevis på det, ni som inte tror mig!

Ja, jag vet att jag lovat en massa bilder och inte lagt upp nåt än, men jag skaaaaa...

2010-01-07

En helt vanlig dag. Inget märkvärdigt. Jag ska städa.
Undrar vad Paris Hilton vaknade och tänkte om idag. Inte: "En helt vanlig dag, Jag ska städa" iaf.


Snöstorm!

Ja här ute på landet är det snöstorm. Snön ligger i drivor, det är 12 minus, vinden viner och det är frost på rutorna. Imorgon blir det till att skotta och åka pulka men nu är det karate kid som gäller! Hejja Larusso!

Rensa rensa rensa!

Idag har jag rensat! Massa papper från gymnasiet och chalmers. Va massa dumt man sparar egentligen. Men nu är en massa borta! Gött e d!

Igår firade jag och S vår ettårsdag =) Jag överraskade honom med en middag med bränd potatis. Så länge inte brandlarmet går igång så är det en lyckad matlagning. Mitt motto.
Får berätta mer senare, och kanske fixa lite bilder måhända?


Tips

Knäckebröd med mjukost, avocado och citronpeppar. MMmhmm va gottigt. Tryckte i mig det igår när jag var sugen på choklad. Eller först satt jag med näsan i chokladburken (chokladcigarrer och nutella. Mitt liv) och sen så åt jag knäckisarna, och det är supergott. Annars så trycker jag i mig smörgåsgurka hela dagarna (det enda med socker i som jag äter nu)


Ut och promenera!

Ja! Ska snart ut! Vi sa att vi bara skulle äta frukost och sen ut och gå. Vi har haft en lite sen frukost bara. Men snart så!

Gott nytt år!

Nu är det 2010! Ett helt nytt decenium. Ett helt nytt liv!
Ja, det låter kanske lite bekant, men jag ska sätta fart med mitt nya liv nu! Jag ska inte dricka alkohol eller äta godis. På två veckor iaf, sen så får jag äta saker jag själv bakat och dricka alkohol när det är fest, men inte varje dag till maten. Så ska jag börja träna med! Och så ska jag göra minst en praktisk grej och en kreativ grej om dagen. Igår, den första dagen på året, så fick jag ihop städa som en praktisk grej och så brodera som kreativ. Idag har jag bytt en julklapp till rätt storlek som praktisk och så ska jag nog fortsätta brodera. Som ni kanske märker så ser jag dödligt seriöst på mina nyårslöften.

RSS 2.0